VRT NU op je tv

Hoe installeer ik mijn Chromecast-apparaat of Apple Airplay?

Volg de handleiding van je toestel om Chromecast of Apple Airplay te installeren. Hier vind je daarover meer informatie:
Informatie over het installeren van Google Chromecast
Informatie over het installeren van Apple Airplay

Hoe kan ik VRT NU casten naar mijn tv?

Download en open de VRT NU-app op je smartphone of tablet. Je kan casten naar een extern Chromecast-apparaat dat je in je tv plugt, of naar een smart tv met ingebouwde castfunctie. Als je Chromecast-apparaat correct geïnstalleerd is, verschijnt rechtsboven in de app het casticoon. Wanneer je hierop klikt, zal de app automatisch naar je tv-scherm casten. Daarna kan je een programma of een livestream selecteren. Wanneer je op play drukt, zal het programma op je tv beginnen afspelen.

In de Google Chrome-browser surf je naar de VRT NU-website en klik je eerst het programma of de livestream aan. Wanneer je op play drukt, zie je hetzelfde casticoon verschijnen in de video. Wanneer je hierop klikt, zal het programma op je tv beginnen afspelen.

Ondervind je problemen met het casten?

Hieronder vind je enkele mogelijke oplossingen. Contacteer ons als je daarna nog steeds problemen ondervindt.

Mijn smartphone of tablet vindt mijn Chromecast-apparaat niet

• Controleer of je verbonden bent met het juiste wifi-netwerk en of de verbinding voldoende sterk is. Je Chromecast-apparaat of smart tv en je smartphone, tablet of computer moeten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn.
  • Gebruik je een extern Chromecast-apparaat, controleer dan of het aangesloten is aan je tv (USB-poort HDMI), of het verbonden is met de adapter en controleer of de stekker wel in het stopcontact zit.
  • Start je apparaat opnieuw op door de stekker (van je Chromecast-apparaat of van je smart tv) even uit het stopcontact te halen.
  • Verbreek de connectie met het wifi-netwerk even op je smartphone, tablet of computer en verbind hem nadien weer.

Ik kan VRT NU niet bekijken op mijn smart tv of Apple TV

Momenteel kunnen we geen apps voorzien voor smart tv's of Apple TV. Ook browsers van smart tv’s zijn momenteel niet ondersteund voor VRT NU. We raden aan Chromecast of Airplay te gebruiken via onze app op een mobiel toestel.

Hallo

Profiel Instellingen Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Instellingen

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.