Speurders zoeken naar lijk in bos in Waalse Précot in zaak Bende van Nijvel

In de zaak van de Bende van Nijvel hebben speurders opgravingen gedaan naar een mogelijk lijk in een bos in Pécrot in de provincie Waals-Brabant. Dat bevestigt het federaal parket. De speurders vermoeden dat er een lichaam ligt begraven wiens naam in het dossier zit. 

In een bos in Pécrot,  een dorp in de gemeente Graven in de provincie Waals-Brabant, hebben speurders vandaag gezocht naar een lichaam. Dat zegt het federaal parket. Het zou gaan om een persoon wiens naam in het dossier zit. Morgen zouden de graafwerken verdergezet worden.

De voorbije weken gaf de onderzoeksrechter op de zaak al verschillende keren de opdracht tot een onderzoeksdaad. Zo werd er vorige maand nog een foto verspreid van een onbekende man, die met een semi-automatisch geweer in een bos staat. Het gaat om een foto die al jaren in het dossier zit, maar de identiteit van de man was nog niet duidelijk. De opgravingen vandaag zouden voor alle duidelijkheid niks te maken hebben met de foto. En vorige week was er ook nog een huiszoeking in Zuid-Frankrijk in het dossier, waarbij munitie en een granaat werd gevonden. De tijd dringt in elk geval om het dossier op te lossen, want de zaak verjaart over 5 jaar. 

De Bende van Nijvel pleegde een reeks gewelddadige overvallen in de jaren 80. In totaal vielen tussen 1982 en 1985 28 doden en ruim 40 gewonden. Vooral de bloedige roofovervallen op de supermarkten van Delhaize staan in het collectieve geheugen gegrift. Bij de laatste en bloedigste overval, in de Delhaize van Aalst op zaterdag 9 november 1985, vielen 8 doden.

De foto van een onbekende man die midden juni van dit jaar werd verspreid.

Les plus consultés