Tom Barman: "Ach, die show was strontvervelend"

Het optreden van dEUS tijdens de uitreiking van de Mia's vrijdag werd niet door iedereen gesmaakt. Op het internet zijn heel wat berichten gepost over het gedrag van frontman Tom Barman. "Arrogant" en "onbeschoft", luidt het. Ook het feit dat Barman rookte tijdens de uitzending, viel niet in goede aarde.

Vrijdagavond werden de Music Industry Awards (de Mia's) uitgereikt. Milow bleek de grote winnaar met vijf prijzen. De Antwerpse band dEUS, met negen nominaties dé grote favoriet, won slechts twee Mia's.

Barman en co uitten hun ongenoegen met een scheldtirade en wegwerpgebaar toen Milow de prijs voor beste song kreeg. Barman reageerde ook bij zijn dankwoord voor velen ongelukkig door "misschien tot subiet" te zeggen. Dat impliceerde immers dat hij een prijzenregen verwachtte.

Heel wat artiesten staken tijdens de Mia's, die werden uitgezonden op Eén, ook een sigaretje op. De VRT heeft ondertussen dEUS daarover al aangesproken.

Barman laat alle kritiek alvast niet aan zijn hart komen. "Die show was strontvervelend. Wij wilden gewoon wat lol maken", reageert de zanger in Het Laatste Nieuws.