"We stemmen niet voor mekaar maar supporteren wel"

Christine Van Rompuy (54), zus van premier Herman Van Rompuy en volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy (beiden CD&V), staat bij de verkiezingen van 7 juni op de lijst van de linkse partij PVDA+. Ze staat achter programmapunten als vermogensbelasting en het kiwimodel voor de gezondheidszorg.
PVDA+ is de Vernieuwde Partij Van De Arbeid. Van Rompuy krijgt de derde plaats op de Europese lijst.
De partij voert campagne tegen "het politieke circus" met affiches waarop onder anderen Herman Van Rompuy, broer van, als clown staat afgebeeld.

Volgens Christine Van Rompuy vormt haar politieke engagement geen probleem voor haar broers. "We zijn een familie waar dat mogelijk is", zegt ze.

Eric Van Rompuy, die volksvertegenwoordiger is voor CD&V, bevestigt het nieuws van de kandidatuur van zijn zus op zijn website. Hij noemt het "same name, different game".

"Het is niet omdat je broer en zus bent, dat je geen andere politieke opvattingen mag hebben", schrijft Eric Van Rompuy. "Op 7 juni zullen we niet voor mekaar stemmen, maar we blijven supporters voor het leven."

Christine Van Rompuy is momenteel verpleegster in het Leuvense ziekenhuis Gasthuisberg en vakbondsafgevaardigde voor de christelijke bediendencentrale LBC.
De Europese lijst van PVDA+ wordt getrokken door partijvoorzitter Peter Mertens. Hij is ook Antwerpse lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Gewezen boegbeeld Kris Merckx is lijstduwer op de Europese lijst.

lees ook