De Belgische Alliantie gaat regionaal

De unitaire partij Belgische Alliantie - Alliance belge gaat kieslijsten indienen voor de regionale verkiezingen van 7 juni aanstaande. De partij heeft genoeg handtekeningen ingezameld om dat te doen in alle Vlaamse kieskringen en in Brussel.
Volgens partijvoorzitter Ruben Cottenjé getuigt de deelname van de Belgische Alliantie aan de regionale verkiezingen van politieke moed.

Nu de communautaire dialoog steeds meer op het niveau van de regio's wordt gevoerd, wil de Belgische Alliantie naar eigen zeggen graag haar stem laten horen in het Vlaams Parlement. De partij noemt de Vlaamse Beweging "een ontspoorde uitloper van een gerechtvaardigde, sociale (taal-)strijd".

De Belgische Alliantie werd pas vorig jaar opgericht. De partij haalde toen ook al eens het nieuws door te pleiten voor een andere datum voor de Vlaamse feestdag. Volgens de partij voelen niet alle Vlamingen zich verbonden met de Guldensporenslag van 11 juli 1302.

lees ook