Patricia De Waele kiest voor Lijst Dedecker

Patricia De Waele, gewezen nationaal ondervoorzitster van Open VLD, maakt de overstap naar Lijst Dedecker. Bij de regionale verkiezingen op 7 juni krijgt ze de tweede plaats op de lijst in Oost-Vlaanderen.
De Waele is al 15 jaar actief in de politiek en raakte eind 2004 bekend toen ze zich net als Bart Somers en Jean-Marie Dedecker kandidaat stelde voor het voorzitterschap van Open VLD.

In 2006 werd ze door voorzitter Somers geschorst uit het partijbestuur omdat ze kritiek had geuit op de volmachten die hij had gekregen om dissidente partijgenoten aan te pakken en desgevallend uit de partij te zetten. Ze werd echter niet uit de partij gezet.

"Waarom Lijst Dedecker? Vooreerst voor Jean-Marie Dedecker zelf, met wie ik binnen de VLD dezelfde strijd heb gestreden", verklaart De Waele haar overstap. "We hebben dezelfde dingen aangeklaagd en we zijn op dezelfde manier behandeld door de top van de partij."

"De gang van zaken bij Open VLD verandert niet, de familiale dynastieën worden er verder uitgebouwd, het programma wordt minder en minder liberaal. Dus is de keuze voor LDD een evidentie."

"De voorstellen van Lijst Dedecker om de Vlaamse toekomst veilig te stellen zijn sterk onderbouwd en bieden echte oplossingen aan."

lees ook