"Een warme kijk op Vlaanderen"

Antwoorden op de economische crisis? Oplossingen voor de staatshervorming? Die zijn te vinden in het boek dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vanmorgen in Brussel heeft voorgesteld.
In "Kris Peeters in perspectief. Een warme kijk op Vlaanderen", bundelt de Vlaamse minister-president zijn ideeën voor de toekomst van Vlaanderen.
De staatshervorming is een van de belangrijkste thema's. Peeters blijft alvast de visie van de gemeenschapsdialoog verdedigen. "Ook al laten de resultaten op zich wachten, er is al veel werk verricht en dat is niet verloren."

Peeters pleit onder meer voor de oprichting van een Grondwettelijke Kamer, samengesteld uit de parlementen van de deelstaten en de federale staat. Die Kamer moet bevoegd worden voor de herziening van de grondwet en een hoofdrol spelen in het realiseren van de staatshervorming.

Volgens Peeters zal er nog wat tijd nodig zijn om "in serene omstandigheden" tot een evenwichtige staatshervorming te komen.

Peeters, die op 7 juni de Antwerpse CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen trekt, gaat ook in op de uitdagingen rond inburgering en diversiteit. Hij pleit voor het inrichten van een volwaardige opleiding voor islamleraars en imams in Vlaanderen.
Het boek "Kris Peeters in perspectief. Een warme kijk op Vlaanderen" is uitgegeven bij Lannoo, telt 144 pagina's en is te koop voor 9,95 euro.

lees ook