Dewinter aan hoofd "schoonmaakploeg"

Vlaams parlementslid Filip Dewinter zal de Antwerpse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement trekken. De extreemrechtse partij zal campagne voeren onder de slogan "Wij ruimen op!" en grijpt in zekere zin terug naar de slogans van het Vlaams Blok uit het verleden. Body
Vlaams Belang maakte vandaag de volledige lijst voor de provincie Antwerpen bekend op een persconferentie.
De naam van Filip Dewinter als lijsttrekker was eigenlijk al een certitude. Op twee en drie staan respectievelijk huidig senator en voormalig miss België Anke Van dermeersch en Vlaams parlementslid Frank Creyelman.

Lijstduwer is partijvoorzitter Bruno Valkeniers, die nu lid is van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Vlaams parlementslid Marijke Dillen staat op 18 bij de effectieven en op 1 bij de opvolgers.

Volgens Filip Dewinter is de lijst een goede mix tussen vaste waarden en jonge gezichten. Vlaams Belang werkt overigens ook nu weer samen met VLOTT, de beweging rond senator Hugo Coveliers, die lijstduwer is bij de opvolgers.

Terug naar "de goede oude tijd"

Opvallend is dat Vlaams Belang teruggrijpt naar de slogans van de jaren 90, toen voorganger Vlaams Blok electorale successen boekte met slogans zoals "Grote Kuis".
De volledige verkiezingsslogan luidt: "Immigratie-invasie, criminaliteit, werkloosheid, Waalse diefstal, politieke corruptie, islamisering, dalende koopkracht,... Wij ruimen op!".

De partij wil zich weer duidelijk profileren als de enige echte anti-establishmentpartij en hoopt zo de neerwaartse electorale trend te kunnen keren die was ingezet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

lees ook