Dirk Vijnck keert terug naar Lijst Dedecker

Kamerlid Dirk Vijnck, die enkele weken geleden van Lijst Dedecker (LDD) naar Open VLD overliep uit onvrede met de detectivepraktijken van Jean-Marie Dedecker, keert nu terug naar Lijst Dedecker. "Ik heb me laten misleiden", is het enige wat Vijnck erover kwijt wil.
Vijnck werd bij de federale verkiezingen van 2007 voor LDD verkozen in de Kamer als lijsttrekker in de kieskring Leuven. Twee weken geleden stapte hij over van LDD naar Open VLD uit onvrede met de zaak van de privédetective die Jean-Marie Dedecker op minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) had afgestuurd. Die zaak was "de druppel die de emmer deed overlopen".
Nu keert Vijnck echter terug naar LDD. “Ik geef toe dat ik me heb laten misleiden en wens daar verder niet dieper op in te gaan", zegt Vijnck in een persbericht van LDD. "Bij nader inzien kan ik bij geen enkele andere partij, ook niet bij Open VLD, de vernieuwing vinden die Lijst Dedecker aanbiedt. Daarom wil ik me in de Kamer weer voluit inzetten voor LDD en ik dank de partij dat ze mij een nieuwe kans geeft.”

Jean-Marie Dedecker is "gelukkig dat het vertrouwen is hersteld en dat Dirk opnieuw heeft gekozen voor Lijst Dedecker. Hij was een van de eerste verkozenen van LDD en ik was tegelijk verrast en ontgoocheld toen hij zijn overstap aankondigde."

"Maar het feit dat hij nu deze stap zet, betekent dat er nog loyaliteit bestaat. LDD heeft concrete oplossingen voor de enorme problemen waar dit land en Vlaanderen voor staan. En Dirk heeft nu opnieuw de juiste keuze gemaakt ."

LDD is weer een fractie

Nadat Vijnck was overgestapt naar Open VLD had de Kamerfractie van LDD nog maar 4 leden, 1 te weinig om als fractie erkend te worden. De partij moest daardoor 9 medewerkers opzeggen en verloor enkele vergoedingen.

Jean-Marie Dedecker schreeuwde toen moord en brand en beschuldigde de andere partijen ervan dat ze zijn partij bewust wilden droogleggen. Door de terugkeer van Vijnck is de LDD-Kamerfractie weer in haar oorspronkelijke samenstelling hersteld en kan ze dus weer als een fractie erkend worden.

Meest gelezen