Kim De Gelder wilde al eerder toeslaan

Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in een crèche in Dendermonde, had al eerder willen toeslaan. Enkele dagen voor zijn eerste moord probeerde hij in te breken bij een gezin in Vrasene.
De Gelder heeft bekend dat hij enkele dagen voor de moord op Elza Van Raemdonck al langs geweest is bij een andere woning in dezelfde straat. Dat zegt procureur Christian Du Four van Dendermonde.

"Zijn echte bedoeling kennen we natuurlijk niet,  we kunnen alleen maar vermoeden dat hij daar ook van plan was feiten te plegen", zegt Du Four. De Gelder raakte het huis niet binnen. Er was trouwens ook niemand thuis. Waarom hij precies die straat koos, is ook nog niet duidelijk.

Het is nu afwachten wat het parket zal doen met de bekentenis. Het koppel dat in het huis woont waar hij wilde inbreken vindt dat het om een poging tot moord gaat, maar het kan even goed dat het parket dit beschouwt als een poging tot inbraak en dat weegt heel wat minder.

Meest gelezen