"Museum"-sequel verslaat vierde "Terminator"

"Night at the museum: Battle of the Smithsonian" staat bovenaan de box office na het Memorial Day weekend in de Verenigde Staten. De komedie met Ben Stiller lokte tijdens zijn openingsweekend meer bezoekers naar de zalen dan "Terminator salvation".
Volgens schattingen van 20th Century Fox heeft "Night at the museum" (foto) afgelopen weekend 38,1 miljoen euro opgeleverd. In de komedie herneemt Ben Stiller zijn rol van nachtwaker. Deze keer zit hij in het Smithsonian Institution in Washtington waar allerlei historische figuren tot leven komen.
"Terminator salvation", de vierde film in de reeks met Christian Bale in de hoofdrol, heeft van vrijdag tot en met zondag 30 miljoen euro opgeleverd en staat op de tweede plaats.

Op de derde plaats in de top tien staat "Star trek", die al drie weken uit is. "Angels & demons", de Dan Brown-verfilming die vorig weekend bovenaan de box office stond, is naar de vierde plaats weggezakt.