De Clerck wil onderzoek naar zus Reynders

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) wil een onderzoek instellen naar Danièle Reynders, zus van MR-politicus Didier en procureur van Luik. Reynders heeft op Facebook haar politieke voorkeur duidelijk gemaakt. Haar collega's reageren geschokt, want een magistraat hoort politiek neutraal te zijn.
Danièle Reynders is op de netwerksite Facebook net als ruim 800 andere mensen lid van de pagina "MR moet in 2009 de eerste partij worden in Wallonië en Brussel". Daarnaast is ze ook lid van de pagina "Didier Reynders".
Volgens de krant Le Soir zijn verscheidene magistraten verontwaardigd dat Danièle Reynders openlijk met haar politieke voorkeur te koop loopt. Sinds het nieuws bekend is geraakt, is het profiel van Reynders' zus niet langer toegankelijk.

lees ook