Duitse luchtverkeer ligt in een knoop

In Stuttgart hebben de luchtverkeersleiders het werk neergelegd. Ze eisen betere werktijden en een loonsverhoging van zo'n 30 procent. De staking veroorzaakt heel wat overlast. Zo is in Duitsland zelf 3 op de 4 vluchten getroffen.
De staking veroorzaakt heel wat overlast in het Duitse luchtruim. Verschillende vluchten zijn afgeschaft en andere vliegtuigen moeten worden omgeleid.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn getroffen door de stakingsactie. Zo zijn er ook bij Brussels Airlines, dat vanuit ons land vliegt naar Stuttgart,  problemen. Alvast 1 vlucht vanop Zaventem is uitgesteld.

"Er zijn vandaag 3 vluchten naar Stuttgart", zegt Wencke Lemmens van Brussels Airport. "De eerste is vertraagd, voor de twee andere is het afwachten. We hopen dat de vluchten kunnen doorgaan. Bij een eventuele annulering zullen reizigers de keuze krijgen om te vliegen op een andere dag of via de luchthaven van Frankfurt."

De staking duurt nog tot vanavond 22 uur. Het zal daarna nog even duren vooraleer alle problemen zijn opgelost. Deze week zouden er nog enkele korte solidariteitsbetogingen plaatsvinden.