Ex-gitarist van Wilco is overleden

De Amerikaanse muzikant Jay Bennett is op 45-jarige leeftijd overleden. Bennett richtte begin de jaren 90 de band Titanic Love Affair op en was zeven jaar lid van Wilco. Wilco won twee Grammy Awards in 2005 en stond verschillende keren op het podium in België.
De doodsoorzaak van Jay Bennett is nog niet bekendgemaakt. "Hij is in zijn huis in Illinois overleden in zijn slaap", meldt zijn platenfirma Undertow Music Collective.

"Jay was een mooie mens en hij zal gemist worden", meldt de platenfirma in een persbericht.

Bennett was van 1994 tot 2001 lid van Wilco. Hij kapte met de band na meningsverschillen met frontman Jeff Tweedy. Bennett daagde Tweedy enkele weken geleden nog voor de rechter in verband met een geschil over royalty's. Jeff Tweedy heeft de aantijgingen van Jay Bennett altijd ontkend.