Franse agent castreert minnaar van zijn vrouw

Een Franse politieagent heeft zaterdag in het Franse Reichshoffen de minnaar van zijn vrouw gecastreerd. De 43-jarige man trok naar zijn rivaal en sloeg hem bewusteloos. Daarna sleepte hij hem naar de garage en sneed hij de genitaliën van de minnaar af. Dat meldt de Franse krant L'Alsace op haar website.
Ongeveer 2,5 uur na zijn daad gaf de politieagent zich aan bij de politie. Eerder had hij de buren van de ongelukkige al op de hoogte gebracht. Zij verwittigden daarop de hulpdiensten.

De dader heeft vijf kinderen en wordt beschuldigd van barbaarsheid, marteling en verminking. Hij riskeert tot 30 jaar cel. Het 54-jarige slachtoffer lag maandag nog in het ziekenhuis. De "ontmanning" zou volgens de krant definitief zijn.

Omdat hij mogelijk zelfmoord zou willen plegen, werd ook de dader naar het ziekenhuis gebracht. Uit het eerste psychiatrische onderzoek blijkt dat hij koelbloedig en in volle bewustzijn handelde.

lees ook