Hergémuseum in Louvain-la-Neuve voorgesteld

In Louvain-la-Neuve is het eerste Hergémuseum in ons land aan de pers voorgesteld. Het museum over de schepper van Kuifje is gevestigd in een nieuw futuristisch gebouw aan de rand van het Bois de la Source, waar de stad uitkijkt op het park.
Het museum is ontwerpen door de bekroonde architect Christian de Portzamparc. Het heeft de vorm van een prisma dat lijkt te zweven in het bos. Het is 3.600 vierkante meter groot en bevat 8 grote zalen waarin verschillende aspecten van de carrière van Hergé belicht worden.
De Nederlandse tekenaar Joost Swarte heeft meegewerkt aan de inrichting van het museum. "Het gaat om het plezier van het tekenen en over het vertellen van verhalen via het tekenen. Dat hebben we in het museum naar voor willen brengen."

De studio's Hergé, onder leiding van Fanny en Nick Rodwell, hebben 15 miljoen euro geïnvesteerd in het project.

Een opvallend detail bij de opening was dat televisieploegen het gebouw enkel langs de buitenkant mochten filmen. Hoe het werk binnen tentoongesteld wordt, zullen de fans van Hergé dus zelf moeten gaan ontdekken.

Vanaf 2 juni is het Hergémuseum open voor het grote publiek.