Nieuw in de zalen vanaf woensdag 27 mei

Vengeance (Fra/Hko)

van Johnnie To
met Johnny Hallyday, Sylvie Testud, Anthony Wong, Simon Yam, Suet Lam, Siu-Fai Cheung, Felix Wong
officiële site
Een vader reist af naar Hongkong om wraak te nemen in naam van zijn dochter, die er het slachtoffer werd van een huurmoordenaar.

Op zijn paspoort staat als beroep chef-kok, maar 20 jaar geleden was ook hij een huurmoordenaar. Op zoek naar gerechtigheid zal zijn verleden hem zeker van pas komen.

Still walking (Jap)

van Hirokazu Kore-Eda
met Abe Hiroshi, Harada Yoshio, Hayashi Ryôga, Kato Haruko, Kiki Kirin
officiële site
In "Still walking" zoeken een volwassen zoon en dochter, die inmiddels ook weer een eigen gezin hebben, hun oude vader en moeder op. Tijdens deze klassieke familiereünie herdenken zij de tragische dood van de oudste broer.

Maar in het ouderlijk huis blijkt al snel dat de gezinsleden niet meer dezelfde zijn als vroeger. Hoewel liefde de familiebanden in stand houdt, broeden geheimen en rancune onder de oppervlakte.

Flammen & Citronen (Den)

van Ole Christian Madsen
met Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengarde, Peter Mygind, Christian Berkel, Hanns Zischler, Jesper Christensen
Kopenhagen 1944. Denemarken wordt door nazi-Duitsland bezet. "Flammen & Citronen" zijn twee legendarische verzetsstrijders die als taak hebben Deense verraders uit de weg te ruimen.

Op bevel van hun oversten hebben ze voortaan ook het recht om de Duitsers te doden.