Susan Boyle dankzij "Memory" naar finale

Susan Boyle staat zaterdag in de finale van de ITV-talentenjacht "Britain's got talent". De 47-jarige huisvrouw die in april iedereen verbaasde met haar fenomenale stem kon de jury en het publiek overtuigen met haar versie van "Memory" uit de musical "Cats". Ze won de eerste halve finale van de show.
Boyle droeg al meer make-up dan tijdens haar eerste deelname, maar heeft verder niet al te veel laten veranderen aan haar saaie look.
De huisvrouw kreeg van de jury en van het publiek een staande ovatie. Ze zei dat het fantastisch was om opnieuw op het podium te staan en dat ze geen druk voelde om op te treden. "Ik heb mij echt geamuseerd en van elke seconde genoten."

Juryvoorzitter Simon Cowell verontschuldigde zich voor de manier waarop de juryleden haar behandeld hadden na haar stuntelige entree bij haar eerste optreden in de show. Bookmakers schatten de kansen van Boyle om de wedstrijd te winnen erg hoog in.

Bekijk hier het optreden van Susan Boyle in de halve finale van "Britain's got talent".