Volvo Cars Gent "belangrijk" voor Volvo

De fabriek van Volvo Cars in Gent is een erg belangrijke en succesvolle vestiging voor Volvo Cars. Dat heeft Volvo-topman Stephen Odell gezegd na een gesprek met Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en de Vlaamse ministers Patricia Ceysens (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP.A).
Iets concreets heeft het onderhoud niet opgeleverd, maar de gesprekken verliepen volgens Peeters "erg constructief" en zullen in de zeer nabije toekomst worden voortgezet.
Volgens de Vlaams minister-president wordt een werkgroep geïnstalleerd "om de zaken zo snel mogelijk in detail te bekijken". Die moet duidelijk maken onder welke voorwaarden Vlaanderen garanties zal kunnen geven. Op details wilde vanmorgen niemand ingaan.

Alles draait over een bankwaarborg van 200 à 300 miljoen euro door de Vlaamse regering in ruil voor een aantal voorwaarden.