"Jongeren toch naar de jeugdgevangenis"

Het parket van Doornik is een onderzoek gestart naar de minderjarigen die betrokken waren bij de gewelddadige handtassendiefstal in Geraardsbergen. De kans is groot dat de jongeren naar een jeugdgevangenis moeten, zegt de procureur van Doornik. Maar het onderzoek moet eerst afgerond worden.
Vrijdagavond werd een vrouw van 64 in een coma geslagen door een jongerenbende die haar handtas wilde stelen. Dat gebeurde op het voetpad voor haar huis. Vijf jongeren, van wie vier minderjarigen, werden opgepakt.

Ze zijn alweer op vrije voeten omdat alle verdachten hun aandeel minimaliseren en het dus niet duidelijk is wat hun aandeel is. Maar het parket van Doornik onderzoekt de zaak dus nog wel.

Het parket van Doornik is bevoegd voor drie van de vier minderjarigen die betrokken waren bij de diefstal. Een vierde minderjarige komt uit Brussel. Er was ook nog een meerderjarige bij betrokken, voor hem is het parket van Oudenaarde bevoegd.