Achtste geval van Mexicaanse griep bevestigd

Er is een achtste geval van Mexicaanse griep bevestigd in België. Dat heeft het Interministerieel Commissariaat Influenza, een werkgroep van ministeries en experts, vandaag gezegd. Het gaat om een jongeman uit Brussel, die zondag met het vliegtuig teruggekeerd is vanuit New York.
De jongeman reisde via Parijs, van waar hij met de hogesnelheidstrein doorreisde naar Brussel. Zijn toestand zou momenteel niet zorgwekkend zijn.

"Op maandag contacteerde hij zijn huisarts omdat hij zich onwel voelde", zegt het Commissariaat in een persbericht. "De huisarts stelde vast dat de jongeman koorts en spierpijn had, en hoestte. In overleg met de gezondheidsinspecteur van de Vlaamse Gemeenschap werd daarop besloten om een test te laten uitvoeren. Het resultaat van de analyse kwam deze namiddag positief terug, waarop de man overgebracht werd naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel."

Acht andere analyses door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid bleken vandaag overigens negatief.