Agentes vinden hun borsten te veel opvallen

Politieagentes klagen steen en been over de zomerse polohemdjes van hun uniform. Volgens de agentes wordt hun boezem daarin te veel geaccentueerd.
Door het warme weer van de voorbije dagen haalden ook de vrouwen bij de politie weer hun zomerse uniform uit de kast, maar dat deden ze niet van harte. Het poloshirt is met de 2 insignes op borsthoogte niet meteen het favoriete kledingstuk.
"Beide insignes, met langs de ene kant de naam en langs de andere kant de graad, moeten ter hoogte van de boezem worden gedragen en dat heeft 2 gevolgen", zegt een jonge agente in Het Nieuwsblad. "Je boezem wordt extra geaccentueerd en mannen willen plots je naam spellen."

Het ongenoegen van de politieagentes kwam Kamerlid Maggie De Block (Open VLD) ter ore. Zij ijvert er nu voor dat het uniform wordt aangepast. "Ik stel voor dat vrouwen de insignes elders mogen dragen, op de schouders bijvoorbeeld, want nu dragen ze altijd een jas of een fluo hesje over hun polo en dat kan toch niet de bedoeling zijn?"

Bij de Vereniging voor Belgische Politievrouwen vinden ze dat al een stap in de goede richting, maar vragen ze nog meer. Ze willen graag een volledig vrouwelijk uniform. "Het is als vrouw soms echt passen vooraleer je een uniform hebt waarin je je goed voelt en dat er ook nog een beetje vrouwelijk uitziet", klinkt het.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open VLD) is op de hoogte van de verzuchtingen van de agentes. "Maar een afwijking voor de vrouwelijke uniformen is niet realistisch", zegt woordvoerster Els Cleemput. "Het politie-uniform moet uniform blijven, dus gelijk voor alle 48.000 agenten."