Antwerpenaren mogen plannen BAM inkijken

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Antwerpen in het Felixarchief de bouwplannen inkijken voor de Oosterweelverbinding. Dat is een onderdeel van het openbaar onderzoek naar de aanvraag voor de bouwvergunning.
Op de 450 gedetailleerde plannen van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) staat onder meer de Lange Wapperbrug. Inwoners kunnen eventueel een bezwaarschrift indienen.

De BAM stelde intussen vandaag het project voor met de designers, ingenieurs, architecten en stedenbouwkundigen van het consortium dat de Oosterweelverbinding zal realiseren indien de plannen worden uitgevoerd zoals vooropgesteld.

Volgens de BAM kan de Lange Wapper uitgroeien tot een stedelijk icoon, zoals de Golden Gate Bridge in San Francisco. De organisatie wijst erop dat de Oosterweelverbinding "een Europese bouwsteen naar een betere mobiliteit en leefbaarheid" is en deel uitmaakt van het trans-Europese netwerk waarin de Antwerpse haven een belangrijk knooppunt is.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 25 juni.