Ceysens: "Geef de E314 meer ruimte"

Patricia Ceysens (Open VLD) wil een derde rijstrook op de E314. Dat heeft ze dinsdag gezegd in een verkiezingsprogramma op de regionale zender ROB-tv.
"De tijd die mensen 's ochtends en 's avonds verliezen in de file, is bijzonder kostbaar", zei Patricia Ceysens. "Die tijd zouden ze anders kunnen investeren, in gezin of ontspanning bijvoorbeeld. Daarom mijn voorstel om de E314 meer ruimte te geven."
"We hebben al ingezet op ontsluiting via het spoor of collectief vervoer, maar we zien dat er nood blijft aan meer mogelijkheden op de E314. Het benutten van de pechstrook is zeker een mogelijkheid", aldus Ceysens.

SLP en Lijst Dedecker steunen het voorstel om de pechstrook te gebruiken. CD&V heeft twijfels, maar ziet geen graten in een studie naar de mogelijkheden. Vlaams Belang pleit voor een verbindingsweg tussen de E314 en de E19. SP.A, Groen! en N-VA schuiven andere oplossingen naar voren.

lees ook