De PS voelt zich niet meer welkom

PS-vicepremier Laurette Onkelinx zegt dat zowel de Franstalige als de Vlaamse liberalen haar partij weg willen uit alle regeringen. Ze zei dat voor het kernkabinet vanochtend.
Onkelinx verwijst naar de uitspraken van Open VLD-kopstuk Karel De Gucht in De zevende Dag en naar de liefdesverklaringen tussen MR, Ecolo en CDH.
MR-topman Didier Reynders zegt dat hervormingen in Wallonië onmogelijk zijn met de PS in de Waalse regering. Hij laat ook verstaan dat hij ze na de verkiezingen het liefst niet langer in de federale regering terugziet.

Melchior Wathelet van CDH zegt dat de kiezer zich moet uitspreken. Als de PS een zware nederlaag lijdt, dan kan die partij niet langer aan de macht blijven. Na afloop van het kernkabinet benadrukte hij dat hij zich niet heeft uitgesproken over de PS. "Ik heb enkel gezegd dat de uitslag van de verkiezingen moet worden afgewacht. Dat is toch niet meer dan normaal", meent hij.

lees ook