Driesterrenmaaltijd in de huiskamer

Geen zin om op restaurant te gaan, maar wel te genieten van een exquise maaltijd, bereid door driesterrenchefs? Peter Goossens (Hof van Cleve), Sergio Herman (Oud-Sluis) en dessertenspecialist Roger Van Damme (Het Gebaar) hebben met "Mnu:Box" een antwoord gevonden voor wie thuis een driesterrenmaaltijd op tafel wil toveren.
De Mnu:Box is het eerste project van de nieuwe "denk- en doetank" Mnu van de drie chefs, die gisteravond werd voorgesteld in Antwerpen.
De box bevat hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht, kazen, een dessert en chocolade voor bij de koffie. Onder meer te proeven: ganzenleverganache met truffel en chiboust van Granny Smith, gebraiseerde runderkaken met crème van aardpeer, gnocchi en witloofcompote, een dessert met sponscake en een creatie van bosvruchten, yoghurt, violette, framboos en pistache.

Het doe-het-zelfpakket zal voor Kerstmis en Nieuwjaar en Valentijn 2010 te bestellen zijn. Kopers kunnen met de box een driesterrendiner voor twee serveren. Elke gang van het diner zit hermetisch verpakt en is al voor 80 procent afgewerkt. Er is een handleiding met foto's om de gerechten af te werken en te serveren. Kostprijs: 170 euro.

Voor Mnu wordt een eigen keuken opgezet, bij Belgocatering in Aalst. Omdat de drie chefs niet altijd persoonlijk aanwezig kunnen zijn, is de experimentele keuken uitgerust met live-videostreaming. Zo kunnen ze alles volgen en sturen vanuit hun keuken.

De restaurants blijven hun eerste prioriteit, benadrukten de chefs maandagavond, maar met Mnu kunnen ze volgens Peter Goossens "iets maken dat nooit gezien is in Europa en in de wereld."

Naast de Mnu:box denken Goossens, Herman en Van Damme onder meer aan het testen van nieuwe producten en kook- en presentatietechnieken en de organisatie van kookcursussen en proeverijen.