Fietsen stallen en herstellen in CENTRaAL

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en Vincent Bourland, directeur-generaal stations van de NMBS-Holding, hebben vanmiddag in de striemende regen een nieuw fietspunt geopend in het Centraal Station van Brussel.
Na Brussel Noord is het Centraal Station het tweede spoorwegstation van de hoofdstad dat spoorgebruikers een bewaakte parkingdienst aanbiedt, gekoppeld aan een dienst voor onderhoud en kleine herstellingen.

"De invoering van fietspunten past volledig in de logica van veelzijdigheid", aldus minister Smet. Treinreizigers kunnen voortaan met de fiets naar het Centraal Station en daar hun tweewieler in alle veiligheid stallen.

Het fietspunt "CENTRaAl" bevindt zich aan de Madeleine-ingang en wordt uitgebaat door de vzw CyCLO, een onderneming uit de sector van de sociale economie die als belangrijkste doelstelling heeft het fietsen in Brussel te stimuleren.

Na de schoolvakantie zal in het station Brussel Luxemburg een nieuw fietspunt geopend worden. Tegen eind dit jaar zullen er 23 fietspunten in België in dienst zijn. Het eerste fietspunt in Wallonië is voor volgend jaar.