Gentse senioren kunnen stemmen in hun rusthuis

De inwoners van twee Gentse OCMW-woonzorgcentra kunnen op 7 juni ter plaatse stemmen. Het is de eerste keer dat de stad stembureaus voorziet in rusthuizen.
Het gaat om rusthuis De Vijvers in Ledeberg en Zonnebloem in Zwijnaarde. Bij de vorige verkiezingen hadden slechts 3 van de 180 inwoners van De Vijvers zich naar het plaatselijke stembureau gewaagd, in Zonnebloem waren dat een tiental van de 143 bewoners.

Het installeren van de stemhokjes in de woonzorgcentra werd opgenomen in de beleidsnota 2007-2012 van het OCMW en moet de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van senioren stimuleren. "Op deze manier moeten de bewoners geen afstand afleggen en kunnen ze onafhankelijk van derden hun stem uitbrengen", zegt OCMW-voorzitter Geert Versnick.

lees ook