Greet Rouffaer krijgt een schadevergoeding

Het hof van beroep in Gent heeft een 48-jarige man uit Steenokkerzeel schuldig bevonden voor de betichting "onopzettelijke slagen en verwondingen". Hij moet "Wittekerke"-actrice Greet Rouffaer een schadevergoeding betalen voor de ontploffing van een caravan tijdens de opnames van de Vtm-soap.
Een caravan van de veroordeelde man ontplofte op 20 oktober 1997 tijdens opnames voor de soap "Wittekerke" in Knokke. Actrice Greet Rouffaer raakte zwaar verbrand bij het ongeluk.

De eigenaar van de caravan moet Greet Rouffaer een voorlopige schadevergoeding van 75.000 euro betalen. Een deskundige moet de letsels en het verlies van inkomen van Rouffaer nu nader onderzoeken.

De man kreeg geen straf opgelegd. De verhuurder van de caravan moet aan verschillende verzekeringsmaatschappijen nog eens ongeveer 170.000 euro schadevergoeding betalen.

De voorbije jaren ontstond er een welles-nietesspelletje over de oorzaak van de ontploffing in 1997. Deskundigen kwamen met tegenstrijdige verklaringen over de oorzaak van de ontploffing. Volgens het hof van beroep werd bij het afkoppelen van een warmwaterboiler de leiding niet van een afsluitklep voorzien en was de gastoevoer niet verzegeld.

De verhuurder houdt vol dat een residu in twee lege gasflessen de ontploffing veroorzaakte toen Greet Rouffaer een sigaret opstak.