Hepburn-postzegel brengt 67.000 euro op

Een zeldzame postzegel met daarop actrice Audrey Hepburn is in Berlijn geveild voor 67.000 euro. De postzegel kwam nooit officieel op de markt, omdat de zoon van Hepburn weigerde zijn fiat te geven. Hij was er niet mee akkoord dat zijn moeder rokend op de postzegel stond afgebeeld.
De postzegel maakte deel uit van een serie zegels met daarop filmsterren als Charlie Chaplin en Marilyn Monroe. Van die van Hepburn werden er 14 miljoen gedrukt, maar omdat de Duitse regering de copyright niet kreeg, liet het ministerie van financiën de zegels vernietigen.

Dertig postzegels ontkwamen aan vernietiging, doordat een medewerker ze in zijn zak had gestoken. Hij gebruikte de postzegels om brieven te versturen vanuit Berlijn. Voor zover bekend bestaan er nu nog vijf exemplaren.

Een van de andere postzegels met Hepburn erop bracht vier jaar geleden 53.000 euro op. Audrey Hepburn werd in 1929 in Brussel geboren en stierf op 63-jarige leeftijd aan kanker.

Meest gelezen