Huis brandt af na blikseminslag in Halle

In Halle is de brandweer moeten uitrukken voor een woningbrand. De bliksem was er ingeslagen op een huis en het dak van de woning is volledig vernield. Ook in Liedekerke en Kortenberg sloeg de bliksem in op een woning.
Door het hevige stormweer kwamen heel wat takken en bomen op de weg terecht. In Affligem viel er een boom op de E40. Daardoor was het verkeer er lange tijd verstoord.
In Nijvel waaide een eeuwenoude eik om. Een brandweerman die met zijn auto op weg was naar de kazerne kon de boom niet meer ontwijken en raakte gewond.

Door het stormweer moest ook Brussels Airport even worden gesloten. "Het onweer heeft hier behoorlijk huis gehouden", zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse. "Door de hevige wind schoven enkele containers tegen geparkeerde vliegtuigen. Er zijn ook heel wat werfafsluitingen omgewaaid."

Omdat het onweer over de luchthaven trok tussen 3 uur en 4.15 uur was er weinig hinder. "Op dat ogenblik is er weinig verkeer en ook de cargo staat dan op een laag pitje. Bij bliksem en hevig onweer zijn er nooit landingen."

Brussel zelf bleef grotendeels gespaard van problemen, al viel de regen wel met bakken uit de hemel. Bij het KMI in Ukkel viel op 10 minuten tijd meer dan 13 liter water.