Klachten over telecom blijven stijgen

De Ombudsdienst voor Telecommunicatie heeft het voorbije jaar 23.829 klachten binnengekregen. Dat zijn er 364 meer dan het jaar voordien. Op vijf jaar tijd is er een verdubbeling van het aantal klachten.
De meeste klachten hebben te maken met de slechte bereikbaarheid van de klachtendiensten van telecomoperatoren. Vaak zijn er lange wachttijden aan de telefoon en bovendien slagen de telecommaatschappijen er onvoldoende in om oplossingen te bieden voor concrete problemen.

Hiernaast blijven vooral bedenkelijke commerciële praktijken zoals de aansluiting van internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gebruikers, opzeggingskosten die worden aangerekend bij een voortijdige verbreking van contracten en betalende SMS-diensten, voor de klachtengroei zorgen.

De ombudsdienst slaagde erin om vorig jaar voor 92,87% van de behandelde problemen een minnelijke schikking te bereiken.
Het volledige verslag is hier te vinden.