Man veroordeeld omdat hij stad stalkte

De man die de stad Blankenberge jarenlang bestookte met klachtenmails, heeft van de correctionele rechtbank van Brugge een jaar celstraf gekregen voor stalking.
De man was voorzitter van de petanqueclub in Blankenberge. Toen hij in 2002 met zijn club uit het Leopoldpark moest vertrekken, zond hij tientallen klachtenbrieven en -mails naar het stadsbestuur.

Tussen september 2002 en april 2007 kreeg de stad liefst 132 mails. De meeste stonden vol met vragen, opmerkingen, beschouwingen en verwijten. In 2007 diende Blankenberge een klacht in. De stad wou op deze manier de niet-aflatende stroom mails en brieven een halt toe roepen.

Naast een effectieve celstraf kreeg de man ook een boete van 1.100 euro, waarvan de helft met uitstel. Aan de stad Blankenberge en de gedupeerde burgemeester en schepenen moet hij 1 euro betalen.

Het is de eerste keer dat een burger veroordeeld wordt voor het stalken van een gemeente of stad. Het openbaar ministerie vroeg zijn onmiddellijke aanhouding, maar die eis werd afgewezen.