Meeste regen viel vannacht in Gentbrugge

Het onweer veroorzaakte het meeste wateroverlast in de buurt van Gent. In het centrum zijn verschillende kelders ondergelopen. In Gentbrugge viel de meeste neerslag.
De brandweer van Gent kreeg verschillende telefoontjes van onder water gelopen kelders. Volgens het KMI viel er afgelopen nacht de meeste neerslag in Gentbrugge.
Tussen Zwijnaarde en Merelbeke kwamen ook verschillende bomen terecht op de E40. Op de E17 waren er vooral problemen in de buurt van De Pinte en Kruishoutem. Door het slechte weer werd preventief de straatverlichting aangestoken.

In Bassevelde vloog een vip-tent van een lokaal voetbaltoernooi de lucht in. De organisatoren hadden voorzorgen genomen, maar die bleken onvoldoende. De kleine tentjes zijn wel blijven staan.

In Wetteren waren de hagelbollen zo groot dat honderden auto's beschadigd werden. Ook een tiental voertuigen van de lokale politie zijn zwaar gedeukt. "Nagenoeg alle auto's die in open lucht stonden, hebben schade opgelopen", zegt de korpschef. "Het gaat dan ook nog om schade die moeilijk te herstellen is."

Door de stormschade was er geen treinverkeer mogelijk tussen Oudenaarde en De Pinte. De bliksem was er ingeslagen op een seinhuisje. "Om 8.30 uur was het probleem verholpen. Tot dan werden er pendelbussen ingezet en was er een halfuur vertraging", zegt Bram De Saedeleer van Infrabel.