Peumans keldert kartel-hoop van Leterme

Yves Leterme (CD&V) mag dan al heimwee hebben naar het kartel met de N-VA, voor Jan Peumans (N-VA) is die bladzijde definitief omgedraaid. "Ik denk dat het heel duidelijk te laat is", zei hij in De ochtend 09.
Leterme lag in 2004 aan de basis van de kartelvorming met de N-VA. Afgelopen weekend verklaarde hij in interviews dat een hergroepering van politieke krachten om bepaalde programmapunten uit te voeren, noodzakelijk is.

"Dat blijft de goede aanpak. Ik merk ook dat er bij militanten en kiezers van CD&V en N-VA een grote heimwee blijft bestaan naar het kartel. Men vindt het erg spijtig dat het in september van vorig jaar gecrasht is", luidde het.

"Ik heb ook gelezen dat Yves Leterme heimwee heeft naar het kartel", reageerde Peumans in De ochtend 09. "Ik denk dat dat berouw is na de zonde. Het is héél duidelijk te laat."

"De Gucht misbruikt ons"

Peumans krijgt het ook niet warm van de onverwachte liefdesverklaring van Karel De Gucht (Open VLD). Die zei dit
weekend dat hij de N-VA verkiest boven de SP.A als coalitiepartner.

"De Gucht speelt nu de bal naar de N-VA toe maar het is eigenlijk om de SP.A te treffen. Hij misbruikt ons een stuk in dit verhaal", reageert Peumans.

lees ook