Sint-Truiden in finale "Mijn restaurant"

Ann en Tom van restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden hebben zich geplaatst voor de finale van het Vtm-programma "Mijn restaurant". Ze zullen het opnemen tegen Claudio en Gaëlle van het Kortrijks restaurant Dell'Anno. Een van de beide koppels wint binnenkort zijn eigen restaurant.
Claudio en Gaëlle plaatsten zich vorige week rechtstreeks voor de finale. Zij kregen een finaleticket van juryleden Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier.

Ann en Tom werden vanavond door sms'end Vlaanderen in de finale gestemd. Het duo kreeg meer stemmen dan Wendy en Chris van 't Gerecht in Turnhout.  Voor Wendy en Chris is het programma afgelopen. Hun zaak in Turnhout sluit definitief de deuren.

Zowel Ann en Tom als Chris en Wendy voerden de afgelopen week campagne. Tijdens een kookduel op de Vrijdagmarkt in Leuven namen de koks van beide restaurants het tegen elkaar op.

De voorkeur van het proevende publiek ging uit naar Sint-Truiden dat met 63 tegen 51 stemmen het duel won. Dat vertaalde zich ook in het stemgedrag van de kijkers, dat Sint-Truiden naar de finale stemde.

In de finale staat Sint-Truiden tegenover favoriet Kortrijk. Beide restaurants kwamen al eens eerder tegen elkaar uit in het programma. Toen kon Kortrijk de kijker het meeste bekoren.

Het duo dat de finale wint, mag zijn restaurant verder uitbaten. Het andere restaurant sluit onverbiddelijk.