Standbeelden krijgen rode neus van PVDA+

In Gent en Antwerpen krijgen enkele standbeelden vandaag een rode clownsneus. De actie is een initiatief van PVDA+ en kadert binnen de campagne "stop het politieke circus". Ook affiches kregen een rode neus.
In Gent krijgt het standbeeld van Jacob Van Artevelde een rode neus, in Antwerpen Pieter Paul Rubens. In een aantal steden zijn intussen ook al heel wat verkiezingsaffiches versierd met rode stickers op de neuzen van de kandidaten.
"Maar dat is geen initiatief van PVDA+", zegt partijvoorzitter Peter Mertens. De lijsttrekker in Limburg, Stanny Nimmegeers, treedt Mertens bij. "Ik denk dat je niet mag onderschatten hoe groot het "foert"-gevoel bij de mensen is", klinkt het.

Enkele militanten hebben zich al erg ijverig getoond in het plakken van neuzen. Zo kreeg ook Eric De Bruyn, SP.A-Rood en PVDA+-sympathisant, een rode neus. "Het is jammer dat partijen als Groen! en SLP ook worden "beneusd", terwijl deze partijen geen deel uitmaken van het politieke circus", klinkt het bij Groen!. "Dat is inderdaad niet de bedoeling", zucht Peter Mertens in De Standaard.

Een filmpje op YouTube over de "rodeneuzenepidemie" werd al meer dan 40.000 keer bekeken.

lees ook