Uitbaters veroordeeld voor mensenhandel

De twee uitbaters van het restaurant Wok Palace in de Reigerlostraat in Beernem zijn door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld voor mensenhandel. Ze hadden Chinese arbeiders op illegale wijze ingezet voor de bouw van het dak van hun restaurant.
Volgens het openbaar ministerie werden de arbeiders niet betaald voor dat werk. De uitbaters, een koppel, beweren echter dat de arbeiders kennissen van hen waren, die uit vrije wil en kosteloos hun restaurant hielpen bouwen.

De Chinese man kreeg 30 maanden celstraf, waarvan de helft effectief. Zijn vrouw kreeg 2 jaar celstraf, waarvan ook de helft effectief. Samen kregen ze een boete van 54.000 euro. De vennootschap van het restaurant werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 66.000 euro.

Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding van het echtpaar, maar de rechter ging daar niet op in.