Vind werk en laat je lichaam verbouwen

Om het nijpende personeelstekort op te lossen heeft een ziekenhuis in Tsjechië een heel speciale actie ondernomen. Vrouwelijke werknemers die een contract voor drie jaar tekenen, krijgen hiervoor gratis een plastische ingreep naar keuze.
Een ziekenhuis in Tsjechië heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om het personeelstekort tegen te gaan. Voortaan kunnen verpleegsters, dokters en administratief medewerkers die een contract voor drie jaar tekenen bij het medisch centrum Iscare in Praag, kiezen uit een gratis buikwandcorrectie, borstvergroting of liposuctie.
De manager van het ziekenhuis is zeer tevreden met deze opmerkelijke actie. Zo zijn alle vacatures bij zijn onderneming ingevuld en moest hij zelfs tientallen belangstellenden teleurstellen. Het prijskaartje voor het plaatsen van een borstimplantaat bedraagt 75.000 Tsjechische kronen, omgerekend is dat 2.800 euro. Aangezien een verpleegster maandelijks gemiddeld een derde verdient van dit bedrag is het geen wonder dat veel mensen een gratis operatie wel zien zitten.
Heel wat ziekenhuizen en andere medische instellingen in het voormalige Oostblokland kampen al geruime tijd met een personeelstekort. Het verplegend personeel kiest vaak voor een uitdaging in West-Europa omdat ze daar meer geld kunnen verdienen.

lees ook