Waarzegster vrijgesproken van meineed

Een 64-jarige waarzegster is door de correctionele rechtbank van Brugge vrijgesproken van meineed. Volgens de beschuldigingen zou ze meineed gepleegd hebben op een assisenproces, maar de rechter achtte dat niet bewezen.
Op het bewuste assisenproces kreeg een 44-jarige vrouw 25 jaar celstraf voor de moord op haar man.

Op het proces werd de waarzegster als getuige opgeroepen. Ze verklaarde dat de verdachte twee dagen voor de moord bij haar was langs geweest. In de kaarten zag de waarzegster dat de echtgenoot van de vrouw vermoord zou worden. "Ik weet dat, en mijn man weet dat ook", zou de verdachte volgens de waarzegster ijskoud geantwoord hebben.

Na het assisenproces diende de vrouw die terechtstond meteen een klacht in voor het afleggen van een valse getuigenis. Volgens haar advocate was ze nooit bij die waarzegster geweest.

De rechter gaf de waarzegster echter gelijk en sprak haar vrij.  De veroordeelde vrouw zal beroep aantekenen.