"Crisis bedwingen met Europese obligaties"

Open VLD heeft een investeringsplan opgesteld waarmee de volgende Vlaamse regering de economische crisis moet te lijf gaan. De kapitaalmarkt moet volgens de liberalen het plan financieren.
Voor het Europees herstelplan van Open VLD is 400 miljard euro nodig. Dat geld denkt de partij te verzamelen door de uitgifte van Europese obligaties. "Je moet het geld halen waar het zit. De vraag naar zekere beleggingen is er", weet Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt.
Voor de Vlaamse invulling van het plan, goed voor 4 miljard euro, wil Open VLD grootschalige investeringen in digitalisering en innovatie van sterke sectoren.

De partij wil dat de consument ook producent wordt op de energiemarkt, door te investeren in groene energie. Open VLD wil ook fors investeren in de digitale infrastructuur van Vlaanderen.

Volgens de liberalen moet die digitalisering ook zorgen voor innovatie in de logistieke sector en de gezondheidszorg. Ze pleiten ook voor een intelligent transportsysteem dat moet zorgen voor vlotter en veiliger verkeer.

lees ook