"Geen groene economie zonder fiscale stimuli"

Margriet Hermans (Open VLD) heeft gereageerd op kritiek van Groen!-politica Mieke Vogels aan het adres van de liberalen. Die had tijdens het Radio 1-programma De Ochtend 09 gezegd dat er geen sprake kan zijn van een belastingverlaging zonder de aanpak van de fiscale fraude.
Vlaams parlementslid Margriet Hermans reageert "verbaasd". Volgens de Open VLD-politica zijn er "gerichte belastingverlagingen" nodig om een vergroening van de economie te realiseren.
"Als we een omslag willen van traditionele economie naar groene economie, moeten we fiscale stimuli doorvoeren op grote schaal", zegt Hermans, die ook vindt dat de sociale fraude moet worden aangepakt.

"De strijd tegen de sociale fraude kan jaarlijks 4,4 miljard euro opleveren. We moeten die misbruiken voorkomen, want ze zijn bedoeld om mensen een menswaardig inkomen te geven", aldus Hermans.

lees ook