"Ik had het gevoel dat ik geboycot werd"

Hadise, die voor Turkije de vierde plaats behaalde tijdens het Songfestival, heeft in "Phara" haar ongenoegen geuit over de manier waarop ze tijdens het Songfestival in beeld gebracht is. "Op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik als artiest geboycot werd", zei de zangeres.
De zangeres vertelde in de talkshow over haar ervaringen in Moskou. "Na de eerste dress rehearsal mochten we de beelden gaan bekijken. Het duurde bijna een minuut voor ik in beeld kwam. Je zag niets meer van de choreografie. Ik had toen echt het gevoel dat ik als artiest geboycot werd", licht de zangeres toe.
Hadise was niet de enige van wie de act tijdens de halve finales niet goed in beeld gebracht werd. Ook de act van Copycat viel gedeeltelijk in het water omdat de Kat van Philippe Geluck nauwelijks in beeld kwam.

"De regisseur besliste alles", gaat de zangeres verder. "De eerste regisseur is dan ook naar huis gestuurd omdat er heel veel landen geklaagd hadden. We hebben ook 10.000 keer gezegd: geen rood licht want we hebben rode kostuums, maar ze wilden het niet veranderen."

Hadise is tevreden met haar vierde plaats, maar geeft toe dat ze op een bepaald moment even van de overwinning droomde. "Als je in de green room zit en je ziet dat je plots op de 2e plaats staat, dan wil je echt winnen."

Een deelname voor België sluit ze nog steeds niet uit. "Maar dan ga ik veel meer rustpauzes inlassen en meer egoïstisch zijn, want in Moskou heb ik echt afgezien. Op een bepaald moment dacht ik dat ik niet meer op het podium zou geraken."