"Land gaat kapot aan bedrog van Open VLD"

SP.A-Kamerfractieleider Peter Vanvelthoven vindt de dreiging van Open VLD-voorzitter Bart Somers om uit de regering te stappen "absurd". Bart Somers zegt dat het land al twee jaar gevangen zit in immobilisme, maar is daar zelf mee verantwoordelijk voor, vindt Vanvelthoven.
Karel De Gucht en Bart Somers dreigden er gisteren mee om de stekker uit de federale regering te trekken als er na de verkiezingen geen degelijke begroting komt. Volgens Somers  zitten we al twee jaar gevangen in een immobilisme, waar het land kapot aan gaat. De verschillende deelstaten in België moeten afspraken maken om de begroting weer in orde te brengen, "want zomaar verder regeren zou onverantwoord zijn", zei Somers in Vandaag.
"Somers heeft gelijk: het land gáát kapot. Maar dan wel aan het bedrog van zijn partij, van hemzelf en van de andere partijen in de federale non-regering", reageert Vanvelthoven. "Somers geeft onomwonden toe dat de federale regering waartoe zijn partij behoort, er niets van bakt. Voor 2010 moet er een "deftige" begroting komen, zegt hij. Voor de voorzitter van een meerderheidspartij kan zo'n uitspraak tellen."

Volgens Vanvelthoven moet premier Herman Van Rompuy (CD&V) dringend zijn conclusies trekken. "Zoals de voorganger van premier Van Rompuy zei: een beetje politieke moed vraagt maar vijf minuten. Het is nooit te laat om de mening van de kiezer te vragen".

lees ook