"Mevrouw Vogels, u ziet ze vliegen"

Groen! stapt niet in een regering die niet prioritair de belastingfraude aanpakt. Dat heeft Mieke Vogels gezegd in De ochtend 09. Ze kreeg meteen stevig weerwerk van Derk Jan Eppink (Lijst Dedecker).
Eppink hekelde in De ochtend 09 de hoge belastingdruk en het ingewikkelde belastingsysteem in ons land. "De belastingen moeten naar beneden en moeten eenvoudiger worden", klonk het.

Groen! staat daar lijnrecht tegenover: de partij wil in de eerste plaats de fiscale fraude aanpakken, en maakt daar zelfs een breekpunt van. "Van een belastingvermindering willen we niet horen, voordat er resultaten zijn van de aanpak van fiscale fraude", zegt Vogels. "Anders stappen we niet in een regering."

Volgens Eppink is dat de omgekeerde logica. "Als de belastingdruk zo hoog is gaat de fraude gewoon doorgaan. U praat alleen maar over meer belastingen: een Europese belasting, een vermogensbelasting en u wil ook nog een 32-urige werkweek. Mevrouw Vogels u ziet ze vliegen."

lees ook