"MR behaalt meeste zetels in Wallonië"

Volgens een peiling van de RTBF zal het politieke landschap in Wallonië er heel anders uitzien na de verkiezingen van 7 juni. Uit de zetelverdeling blijkt dat MR de grootste partij wordt in het Waals Parlement, al volgen PS en het verrassende Ecolo erg dicht.
MR zou op 7 juni 21 zetels halen, dat is er eentje meer dan bij de vorige verkiezingen. Het wordt daarmee de grootste partij in het Waals Parlement, omdat de PS liefst 14 zetels zou verliezen en terugvallen op 20. Dat is evenveel als Ecolo, dat daarmee een stijging noteert van 17 zetels. CDH zou 13 zetels overhouden, dat is er één minder dan nu. FN zou ternauwernood één zetel overhouden.
Opvallend is wel dat de PS de meeste stemmen zou behalen, maar dus niet de meeste zetels. De verschillen blijven wel bijzonder klein, maar wat stilaan vast lijkt te staan, is dat de PS haar dominante positie zal verliezen.

lees ook