Bisschoppen hekelen Berlusconi's escapades

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi ligt onder vuur omdat hij een liefdesaffaire zou hebben met een 18-jarig Napolitaans model. De media smeren de affaire al weken breed uit. Ook de Italiaanse bisschoppen mengen zich nu in het debat.
"Dit schandaal toont weer eens aan hoe dramatisch diep de publieke moraal gezonken is. Sommige dingen worden kennelijk normaal gevonden, die het helemaal niet zijn", zegt de vroegere aartsbisschop van Pisa, Mgr. Alessandro Plotti, in een interview met de Italiaanse krant La Stampa over de affaire.
Volgens Plotti is de affaire niet goed voor de geloofwaardigheid van de staatsman. "Het mediaspektakel dat nu is ontstaan, leidt ertoe dat immorele keuzes een vorm van succes gaan lijken, dat alles maar moet kunnen. Mensen die aan de macht zijn, behoren een eenvoudig, sober en gecontroleerd leven te leiden", aldus de aartsbisschop.

Tot nu toe konden de Italiaanse bisschoppen het redelijk vinden met de premier vanwege zijn "behoudende" standpunten op ethisch en moreel gebied. Maar die vriendschap lijkt nu definitief voorbij.

lees ook