Glamourfotograaf vervalst handtekening

Glamourfotograaf Henk Van Cauwenbergh heeft van het hof van beroep in Antwerpen een opschortende straf gekregen voor schriftvervalsing. Hij had de handtekening van een model vervalst om een schadeclaim te vermijden.
Iris Snoeck had met Van Cauwenbergh een fotoshoot gedaan voor een campagne van Atmos Fashion Summer 2003. Achteraf  bleek dat de foto's ook voor een andere reclamecampagne werden gebruikt.

Het model kreeg 1.000 euro voor de opdracht. Snoeck eiste meer geld toen bleek dat de foto's ook op grote wegaffiches van Modecenter Rommens in Kalmthout opdoken.

Henk Van Cauwenbergh vervalste een document waarin Iris Snoeck afzag van royalties. Snoeck werd intussen vergoed. Henk Van Cauwenbergh werd in eerste aanleg vrijgesproken, maar het hof van beroep oordeelde dat er wel degelijk sprake was van bedrieglijk opzet: het document werd opgesteld nadat Snoeck meer geld had geëist.

Het hof van beroep in Antwerpen verleende Henk Van Cauwenbergh de gunst van de opschorting. Hij is dus schuldig, maar krijgt geen straf. De glamourfotograaf moet wel opdraaien voor 3.717,15 euro aan gerechtskosten.