Handtasdiefstal: twee nieuwe verdachten

In verband met de brutale handtasdiefstal in Geraardsbergen gisteren zijn er twee nieuwe verdachten opgepakt. De vier minderjarigen en een meerderjarige van wie er gisteren sprake was, blijken niets met de hele zaak te maken te hebben.
Verder onderzoek heeft aangetoond dat twee anderen uit de regio Lessines in verband konden worden gebracht met de feiten.

Op grond van deze nieuwe gegevens is één van de twee, een jongeman van 19, aangehouden door onderzoeksrechter. De tweede, een minderjarige, is door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De beide verdachten hebben bekentenissen afgelegd.

"Voorbarige gevolgtrekkingen"

De vrouw werd voor haar huis aangevallen. Een aantal jongeren sloegen en stampten haar en gingen nadien aan de haal met haar handtas. Het 64-jarige slachtoffer ligt in een coma. De zaak deed veel stof opwaaien: na de feiten werden vijf verdachten opgepakt, vier minderjarigen en een meerderjarige maar ze werden al snel vrijgelaten omdat ze de feiten ontkenden en er niet voldoende aanwijzingen waren.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open VLD) vroeg dat het gerecht streng op zou treden. "Ik denk dat het nu een slecht signaal is geweest om de mensen die verdacht worden van het plegen van zo'n laffe daad niet direct aan te houden." De procureur van Oudenaarde zegt nu dat "dit dossier bijgevolg aantoont dat het zeer riskant is om voorbarige gevolgtrekkingen te maken, laat staan onterechte kritiek te uiten".