Man achter dreigbrief Fabiola opgepakt?

In Koksijde is een man opgepakt die wellicht achter de dreigbrief zit die gericht was aan koningin Fabiola. Daarin werd gedreigd dat de koningin met een kruisboog zou worden afgemaakt tijdens de nationale feestdag.
Iets meer dan een week geleden kreeg de krant La Dernière Heure een brief in de bus. Die was in het Frans opgesteld en stond bol van de taal- en tikfouten.

In de brief dreigde de man ermee om de koningin te vermoorden met een kruisboog tijdens het militair defilé op 21 juli.  Na de aanslag op de koninklijke familie in Nederland wilde het parket geen risico nemen en dus werd een onderzoek gestart.

Gisteren viel de federale politie dan binnen in een appartementsgebouw op de Koninklijke Baan in Koksijde. De agenten deden er een 4 uur durende huiszoeking en namen uiteindelijk de bewoner, een 60-jarige man van Schotse afkomst, mee voor verhoor.

Mogelijk staat de man op camerabeelden die gefilmd zijn aan de gebouwen van La Dernière Heure. Het is niet duidelijk of hij al bekentenissen heeft afgelegd.